GEUTELINGEN
BRAKEL • Geutelingen worden gemaakt met pure ingrediënten: melk, bloem, eieren, gist, een snuifje zout en een snuifje kaneel.

traditie, smaak, cultuur, rust en natuur

Een ‘geute’, de inhoud van een gietlepel, wordt in een gloeiend hete oven in het midden van een kleitegel gegoten. Door de enorme hitte in de oven krijgt de geuteling op zeer korte tijd zijn unieke smaak en geur.

Al vóór 1970 werden bij De Koekelaere geutelingen gegoten. Tot 1992 in de Geutelingenstraat aan de slagerij van Raphaël De Koekelaere, daarna in de Ommegangstraat aan de slagerij van zijn zoon Eric De Koekelaere.

Johan De Koekelaere was de drijvende kracht en gezicht van de geutelingen en de geutelingenfeesten in Elst. Mede door hun inzet en dat van talloze vrijwilligers en plaatselijke verenigingen kent het ganse geutelinggebeuren een sterke bloei.

Daaruit groeide “De Koek”. Ons bedrijf De Koek is opgericht door Pieter en Eric De Koekelaere. Wij zijn het enige bedrijf dat geutelingen bakt op ambachtelijke wijze volgens het aloude recept en met respect voor de traditie in Elst.

De Koek verkreeg het label “Traditioneel streekproduct” van de VLAM en het label “Erkend ambacht” van de FOD Economie.

Wij bakken ons streekproduct met moderne technieken die ons toelaten de hoogste kwaliteit van ons product constant te garanderen. Onze bakoven is speciaal ontworpen voor het bakken van geutelingen op een ecologisch verantwoorde wijze.

Tijdens ons bakproces wordt geen fijn stof uitgestoten. Zo helpen wij onze leefomgeving leefbaar te houden.

Het verkooppunt van De Koek is slagerij-traiteur De Koekelaere, Ommegangstraat 3, 9660 Elst-Brakel
Ommegangstraat 3
9660 Brakel
breng me hierheen